Nuorisotoiminta / Kompassi-cup

Kompassi-cup 2021


Kultaisen Kompassin tilalle on tullut Kompassi – cup, joka on nyt suunnattu 10- (Pronssi-kompassi), 12- (Hopea-kompassi), ja 14- (Kulta-kompassi) vuotiaiden sarjoille. 

Vuonna 2021 Keski-Pohjanmaalla on neljä osakilpailua:

8.5. Kärppäjahti
30.6. Kaustinen
28.7 Kannus
14.8. Nivala.

Lisäksi Kompassi-cupiin kuuluu viestit ja tänä vuonna suunnitelma on, että Nivalan Am-viesti (15.8.) on samalla myös Kompassi-cupin viesti.

Korona aiheuttaa tässäkin haasteensa, ja alkuperäisiä suunnitelmia on jouduttu jo tässä vaiheessa muuttamaan, joten muutoksia voi tulla vastakin.


Cup-pisteet 

  • Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl (meillä 4), joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta.
  • Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen.
  • Hopea- ja pronssisarjoissa kilpaillaan sekä TR/RR- että suorilla radoilla (sarjat ja radat määräytyvät kunkin kilpailujärjestäjän päätöksen mukaan).
  • TR/RR- ja suoran radan sarjoissa jaetaan kummassakin pisteet yleisten ohjeiden mukaisesti. Cup-yhteispisteet näissä sarjoissa yhdistetään, jolloin suunnistaja voi osakilpailuiden välillä juosta valinnan mukaan siimariin tukeutuvalla radalla tai suoralla radalla.
  • Linkki pisteiden laskuun: https://www.suunnistusliitto.fi/system/wp-content/uploads/2021/01/Pistelasku_kompassi_2021.pdf   

Valtakunnallinen Kompassi-cupin finaalitapahtuma

  • Finaalitapahtuma järjestetään 15.8. Valkeakoskella. 
  • Hopea- ja pronssisarjat kilpaillaan normaaliin tapaan väliaikalähdöllä. Valtakunnallisen tapahtuman pronssi-sarja kilpaillaan rastireittinä ja hopea-sarja suorana 12-sarjan ratana.
  • HD14- sarjat perinteisesti yhteislähtökilpailuna.  
  • Alueelliset tapahtumat eivät ole valtakunnallisen Kompassi-tapahtuman karsintoja, vaan myös valtakunnallisessa tapahtumassa on avoin osanotto kaikissa sarjoissa. 

Valtakunnallisessa Kompassi-tapahtumassa henkilökohtaisten kilpailujen ohella käydään myös eri-ikäisten yhteispanosta vaativa alueottelu. Kaikki osanottajat ovat mukana alueottelussa, mutta vain sarjoittain kolmen parhaan pisteet lasketaan mukaan alueen pottiin. Voittava alue saa haltuunsa vuodeksi Kompassi -kiertopalkinnon.

Linkki Suunnistusliiton Kompassi-tapahtumat sivulle:

https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/tapahtumat/kompassi-tapahtumat/