Huom! Muutoksia alueellisten kisojen sarjajakoihin ja ohjeisiin

12.2.2019

KePSu päätti vuosikokouksessaan useista pienemmistä ja isommista uudistuksista am-kilpailujen, maakuntasuunnistusviestin ja KPO-viestin ohjeisiin ja sarjajakoihin.

Muuttuneet sarjajaot näkyvät täällä

ja alueellisten kilpailujen ohjeet täällä.

 

Sarjajaoisssa mm. lisättiin naisille 80-vuotiaiden sarja ja muokattiin veteraanisarjojen jakoa mm. partiosuunnistuksessa.

Isoin muutos liittyy nuorten sarjoihin: ensi kesästä eteenpäin aluemestaruusviesteissä ja KPO-viestissä luovutaan erillisistä sarjoista tytöille ja pojille. Muutos koskee hiihtosuunnistuksessa alle 13-vuotiaiden parisprinttiä ja kesäsuunnistuksessa alle 14-vuotiaiden sarjoja.

Uudistuksen tavoitteena on helpottaa joukkueiden kokoamista etenkin pienemmissä seuroissa. Perusteluna on myös näkemys siitä, että suunnistuksessa tasoero tyttöjen ja poikien välillä ei näissä ikäluokissa ole ratkaiseva suuntaan tai toiseen.

Myös maakuntasuunnistusviestin osuusjakoa uudistetaan. Jatkossa osuuksia ei ole jyvitetty tiettyjen sarjojen suunnistajille, vaan joukkueet voivat aiempaa vapaammin päättää juoksujärjestyksen. Tavoitteena on saada viestiin lisää jännitystä, kun joukkueiden suunnitelmat ovat vaikeammin arvattavissa ennakkoon.