Vielä ehtii hakea suunnistuksen yläkoululeiritykseen Kuortaneelle!

19.6.2019

Huom: Haku käynnissä 30.6. 2019 saakka.

https://www.kuortane.com/ylakoululeiritys.html#

Suunnistuksen yläkoululeirityksiä järjestetään kaudella 2019-2020 Kisakallion, Kuortaneen, Tanhuvaaran, Varalan ja Vuokatin urheiluopistolla. Vuokatin yläkoululeiritysohjelmaan kuuluu myös hiihtosuunnistus.

Suomen Suunnistusliitto suosittelee tavoitteellisesti harjoittelevia, urheilullisesti motivoituneita ja huipulle pyrkiviä kilpasuunnistajia hakemaan mukaan yläkoululeirityksiin. Yläkouluikä on tärkeä vaihe urheilijan polulla kohti huipputasoa. Yläkoululeirityksien laadun takaa koulutetut valmentajat, Olympiakomitean yläkouluohjelman valtakunnalliset sisällöt sekä lajin omat yläkoululeirityksen valmennuslinjaukset.

Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean yläkouluohjelmaa, jonka tarkoituksena on nuorten urheilijoiden tukeminen koulun ja urheilun yhteensovittamisessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Yläkoululeirityksen myötä lahjakkailla nuorilla on matalampi kynnys ja paremmat valmiudet siirtyä myöhemmin urheiluakatemioihin. Suunnistuksen yläkoululeirityksiin ei ole pääsykoetestejä tai -kriteereitä. Tarvitaan kuitenkin kilpaurheilullinen asenne, vahva motivaatio harjoitteluun sekä halu kehittyä huippu-urheilijaksi. Lisäksi edellytetään perheen sitoutumista koko vuoden leiritysohjelmaan ja  leirien väliseen kehitysprojektiin.

Menneenä lukuvuotena suunnistuksen yläkoululeirityksissä oli valtakunnallisesti mukana yhteensä liki 100 nuorta urheilijaa. Kokemukset kokonaisvaltaisesta ja tavoitteellisesta yläkoululeiriohjelmasta ovat olleet hyvin positiivisia niin perheiden, urheilijoiden kuin järjestelytahojenkin näkökulmasta.